Moeders met paarden

Als je moeder bent herken je dit vast: iedereen weet hoe jij het beste je kind kunt opvoeden. Ze weten het vaak beter dan jijzelf! Althans, zo doen ze het voorkomen en dan kun je wel eens aan jezelf gaan twijfelen…

Ik ben sinds 13 september 2014 moeder (mooiste wat er is!) van Adia en er ging een wereld voor me open. Ik dacht dat in paardenland de beste stuurlui aan wal staan, maar in moederland is het net zo!

Het is in mijn optiek heel belangrijk om trouw te blijven aan je eigen normen, waarden en prioriteiten. In zowel de omgang met je kind, als de omgang met je paard én met jezelf!

Ik schreef al eerder een blog over het ‘Doe ik het wel goed’ syndroom’ en wil er graag nog even op voortborduren, omdat ik het zo’n essentieel onderwerp vind.

Paarden (en kinderen denk ik ook) zijn er enorm bij gebaat als je je authentieke, unieke zelf bent. Dan ben je gelukkiger, duidelijker, veiliger en betrouwbaarder en ik denk ook dat je daarmee het goede voorbeeld geeft aan zowel je paard als je kind(eren).

Ik kijk altijd goed naar mijn dochter en mijn paard en zolang zij en ik happy zijn, is dat voor mij een teken dat mijn aanpak klopt en dat ik op de goede koers zit.

Mijn dochter Adia wordt blij van borstvoeding, veel gedragen worden en samen slapen, dus zo doen we dat thuis. Daar word ik soms raar door aangekeken en op aangesproken, maar ik kijk gewoon naar mijn blije dochter en zie dat dit voor haar (en voor mij) goed werkt dus ik doe het zo.prioriteitenlijst moeders met paarden

Mijn paard Lente wordt blij van 24/7 buiten staan met soortgenoten, veel ruwvoer en rechtrichten (zowel in de bak, als met een buitenrit).  Ik rij vaak bitloos en rij boomloos en ijzerloos en ze is dekenloos en dit werkt voor haar prima. Hiermee wil ik dus niet zeggen dat dit de beste manier is! Dit is voor haar en voor mij op dit moment de beste manier.

Ieder paard, ieder kind en iedere moeder is anders. En ieder moment is anders! Kijk naar je paard, kind en jezelf, doe wat goed voelt en volg je hart. Dan kan het (volgens mij) niet mis gaan en heb je happy kids en happy horses én een happy you!

Schrijf voor jezelf eens op wat jouw normen, waarden en prioriteiten zijn in de omgang met je paard en kinderen. Het helpt je om je focus scherp te krijgen en duidelijke keuzes te maken.

Download je prioriteitenlijst hier, print ‘m uit, vul ‘m in en hang ‘m in bijvoorbeeld je stalkast en koelkast.

Mijn prioriteit ligt altijd bij het ontwikkelen en behouden van balans en contact en het voorkomen/ beperken van stress bij mezelf, Adia en Lente. Ik probeer mezelf bij alles wat ik doe af te vragen of het tot meer balans en contact leidt en stress voorkomt/beperkt. Zo ja, dan doe ik het. Zo nee, dan niet. Lukt me niet altijd hoor haha, maar ik probeer het wel.

Ik zou het leuk vinden als je je lijst met me deelt!

Ben jij een hoogsensitieve moeder en wil je graag om leren gaan met je hooggevoeligheid? Zodat jij, je kind(eren) en je paard voluit kunnen leven? Doe dan mee aan mijn gratis mini cursus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>