Ontmoeting met Eddy de Wolff van Westerrode

Afgelopen weekend was ik met een leerling van me (Marleen) en haar fries Aafke naar een lesdag van Eddy de Wolff van Westerrode, internationaal jurylid. Hij zit deze zomer in de jury bij de Olympische spelen. Het was heel tof om hem eens in levende lijve te ontmoeten. Wat een leuke, charismatische en benaderbare man met zóveel kennis!

Marleen mocht eerst losrijden, daarna een proef rijden en vervolgens kreeg ze les van Eddy.

Het was leuk, want hij maakte meteen contact en vroeg zich af waarom Marleen Aafke zonder bit reed. Marleen rijdt sinds een tijdje wedstrijden en rijdt het ene winstpunt na het andere, meestal bitloos! Niet omdat we tegen het bit zijn, maar omdat Aafke er beter op reageert. Ik legde het uit aan Eddy en we hadden een gesprek over bitten, bit loos en over dat het vooral gaat over HOE je iets gebruikt.

In de tussentijd reed Marleen Aafke los en zag ik Eddy al verrast kijken.

Eddy snapte namelijk niet hoe je een paard zonder bit aan het bit/ aan de teugel kunt rijden, maar Marleen liet zien hoe makkelijk en mooi ze Aafke tijdens het los rijden van voltes, lijnen schouderbinnenwaarts naar travers reed, ook in draf. Allemaal nageeflijk en met een mooie halslengte. Haha super tof!

Toen mocht Marleen een proef rijden en Eddy jureerde die en na de proef gaf hij haar les met betrekking tot de proef die ze had gereden. Het was super leerzaam om met Eddy in het jury hokje te zitten en zijn tips en trucs te horen en daarna zijn les te volgen!

Hij was blij verrast met Marleen en Aafke en we hebben mooie input om mee verder te gaan. En als de proef officieel was geweest dan hadden ze een winstpunt gereden (183 punten), ook leuk!! Ik ben super trots op Marleen en Aafke! Ze hebben samen al zoveel bereikt!

Heb jij mensen in de paardenwereld die je graag zou ontmoeten? Zo ja, wie? Ik ben benieuwd!

Liefs Roos

Ps. deze foto is van Marleen en Aafke afgelopen zomer

11898590_10206282395672532_2451073613968751175_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>