Over Roos van den Wildenberg

Ik wil jou en je paard graag coachen naar dat ultieme gevoel van verbinding. Dat jullie kunnen samenwerken en communiceren vanuit vertrouwen in plaats vanuit angst. Met mijn paard Lente heb ik die reis al afgelegd en ik toon je graag hoe jij ook zo’n geweldige band met je paard kunt ontwikkelen!

Hoe het begonnen is Rijden zonder zadel en zonder hoofdstel met paard Lente

Op mijn tiende verjaardag (alweer meer dan 23 jaar geleden) kreeg ik mijn eerste paardrijles. Door de jaren heen heb ik het wezen paard én mens beter leren kennen. Op mijn achttiende kocht ik mijn eigen paard: de geweldige haflingermerrie Lente. Zij is het begin geweest van mijn ontdekkingsreis naar de ware natuur van paarden en mensen.

Door Lente ben ik paarden als bijzondere leermeesters gaan zien, want door paarden ontdek je wie je bent. Ik ontdekte dat een beter paard bij jezelf begint!

Certificering, opleidingen en werkervaring

Ik ben Instructeur Rechtrichten 3e graad, opgeleid door Marijke de Jong. Tevens heb ik de opleiding tot Centered Riding instructeur en de opleiding Haptonomie aan de Academie voor Haptonomie in Doorn succesvol afgerond. Ik ben gediplomeerd coach voor hoogsensitieve personen en heb vele cursussen gedaan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en energetisch werken.

Al meer dan 15 jaar houd ik me bezig met paardentaal, Natural Horsemanship en persoonlijk leiderschap. Persoonlijke ontwikkeling is echt mijn lievelingsding. Als je jezelf ont-wikkelt, word je steeds meer jezelf. Je paard zal dat spiegelen en daardoor zal jullie contact steeds diepgaander worden.

Ik gebruik altijd mijn intuïtie en energie in de communicatie met paarden. Daarnaast volg ik al jaren veel opleidingen, lezingen, cursussen en workshops op allerlei vlakken rondom paarden en mensen om mezelf zo goed mogelijk te ontwikkelen.

Onder andere:

2016: Seminar bij Tony Robbins. De meester op het gebied van mindsetting en personal development
2016-2017: Lessen bij Greetje Hakvoort. Ridder in de Academische Rijkunst
2009-2014: Opleiding, clinics en lessen rechtrichten met Lente bij Marijke de Jong van www.paardenbegrijpen.nl
2013-2015: Clinics en lessen bij Noora Ehnqvist
2013: Parelli Natural Horsemanship Home Study Course
2010 – heden: Paarden Begrijpen Premium Programma.
2009: Cursus Natuurlijk Bekappen bij Equi-Nox in Tuitjenhorn.
2006-2009: Clinics van de Canadese paardentrainer Chris Irwin bij Stal Mansour in Arnhem.
2008: Clinic Klaus Ferdinand Hempfling in Wanroij.
2007-2013: Clinics Bent Branderup, grootmeester in de Academische Rijkunst bij Paarden
Begrijpen.
2007: Reiki 1 & 2 bij Nimis Centre of Light
2007: Communiceren met dieren, telepathie met dieren bij Cecilia van der Drift
2006-2008: Centered Riding open clinic, instructeursopleiding en updates voor instructeurs bij Alona in Rucphen.
2002-2005:Communiceren met paarden 1 en 2 en Natuurlijk en bewust paardrijden bij Terra Natura in Zwolle

Na mijn studie Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam ben ik voor mezelf begonnen. In de afgelopen tien jaar heb ik al vele ruiters en paarden geholpen.

Ook heb ik veel workshops en trainingen in paardencoaching gegeven aan verschillende bedrijven en organisaties, waarbij ik het paard als spiegel inzette om mensen meer te leren over hun persoonlijk leiderschap.

Een aantal organisaties waar ik paardencoaching aan gaf:

  • Nederlandse Spoorwegen
  • Rabobank
  • Koninklijke Wagenborg
  • Gerritsen Adviesgroep
  • Organisatieadviesbureau Turner
  • Denk Producties
  • Feenstra Verwarming B.V.
  • Diverse gemeenten

Contact met paard LenteRegelmatig werd ik gevraagd op seminars om mijn visie op de omgang met paarden te koppelen aan de omgang met mensen. Zo sprak ik onder andere op het seminar van Stephen Covey en Johan Cruijff over leiderschap en op de seminars van Jaap Peters over ‘De Intensieve Menshouderij’. Ook was ik werkzaam als communicatietrainer bij de Hogeschool van Amsterdam voor de faculteit Human Resource Management.

Alles draait uiteindelijk om communicatie. Met je paard, maar óók met jezelf. Inmiddels richt ik mij ook online op ruiters helpen bij het ontwikkelen van hun persoonlijk leiderschap. Hier zit voor mij de sleutel. Ik kan ze zo helpen, zodat ze vanuit vertrouwen en intuïtie in plaats vanuit angst met hun paard leren communiceren en hun dromen kunnen waarmaken. Dit doe ik met mijn lessen/ coaching. Dat is zo gaaf om te doen!

Mij beter leren kennen

Hieronder wat filmpjes en artikelen uit tijdschriften over mij en mijn bedrijf.

Lees het artikel ‘Je kunt niets voor haar verbergen’ uit het tijdschrift Vriendin over mij en Lente en het artikel ‘Samen zoeken naar balans’ over mijn weg naar mijn eigen bedrijf uit het tijdschrift Sante. Lees het artikel ‘Het paard als spiegel en leermeester’ over mijn manier van paardencoaching uit het tijdschrift Horsimo.

Geïnteresseerd geraakt in wat ik voor jou en je paard zou kunnen betekenen? Neem contact op.

Dikke zoen met geluk